2 jaar De Ceuvel - Verjaardag & Green Fair


Cleantech Playground De Ceuvel wordt 2!

18 juni van 11:00-23:00

Ter ere van ons twee jarige bestaan organiseert De Ceuvel een grote Green Fair vol interessante lezingen, exposities, heel veel workshops en uiteraard muziek, duurzaam & biologisch eten, lekkere drankjes en eindeloos veel creativiteit.
 
Het programma wordt op dit moment nog vormgegeven maar als voorproefje hieronder alvast een klein voorproefje van wat je kan verwachten op de Green Fair:
 
// Workshop Bijen Houden
 
// Workshop Wormen compost bakken maken
 
// Workshop Mayoponics (Hydroponics voor kinderen)
 
// DIY Natuurlijke Cosmetica
 
// Create a buzz (Bij-vriendelijke planten, insectenhotels, etc.)
 
// Sustainability Challenge & Training
 
// Workshop Slow Cooking – Fermentatie
 
// Workshop Houtbewerking en Bouwen van Restmaterialen
 
Behalve de publieksboten, stellen ook een aantal van de kantoorboten op De Ceuvel hun ruimtes open met tentoonstellingen en overzichten van hun werk. Kom langs en neem een kijkje binnen om te ontdekken wat er allemaal voor moois gebeurt op de Ceuvel!
 
Meer informatie volgt spoedig, ook hoe je je kunt opgeven voor alle workshops, maar hou deze dag alvast vrij in je agenda!
 
Tot de 18e!
 
<3 De Ceuvel
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+Share on Tumblr

Bouw mee met De Ceuvel aan de Biogasboot!


Bouw mee met De Ceuvel aan de Biogasboot!

Houd je van klussen? Wil je meehelpen met de missie om kringlopen te sluiten op De Ceuvel? Wil je meer leren over biovergisting? Dan ben je de geschikte kandidaat om deel te worden van het biogasboot bouwteam!

De biogasboot is de volgende stap in de missie van Café de Ceuvel om zoveel mogelijk kringlopen te sluiten. Op de biogasboot komt een vergister waarin we het organisch afval omzetten tot biogas om op te koken. Daarnaast gaan we ook ons gebruikte frituurolie filteren om biodiesel van te maken. We zijn op zoek naar een groep strijders die meer wil leren van deze systemen en zich willen inzetten om deze droom te realiseren.

Informatie:

Wanneer: Mei – Juli

We gaan elke maandag klussen, daarnaast kan je je flexibel ook op andere dagen inzetten als je wil. We beginnen aanstaande maandag op de 16 mei!

Bouw jij mee? Mail dan naar joep@cafedeceuvel.nl voor 20 mei 2016.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+Share on Tumblr

Café de Ceuvel zoekt per direct barpersoneel


We staan aan het begin van een prachtige zomer en voor Café de Ceuvel betekent het dat ons terras zich weer langzaam ontpopt tot ontmoetingspunt voor allerlei soorten gezelligheid.

Wij zijn opzoek naar iemand die:
Extreem leuk is
Hard kan werken
Bereid is te leren
Affiniteit heeft met duurzaamheid

Ben je 16 of 17 jaar, dan is horeca ervaring geen vereiste, een goede instelling uiteraard wel. We leren je graag hoe je het beste functioneert op de werkvloer.
Ben je 18 jaar of ouder? Dan verwachten we wel horeca-ervaring van je.

Het is belangrijk voor ons dat je de komende zomermaanden minstens vier dagen per week beschikbaar bent.

Stuur een mailtje met je gegevens, motivatie en eventuele werkervaring naar:

Mail naar info@cafedeceuvel.nl

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+Share on Tumblr

Cafe de Ceuvel zoekt Zelfstandig werkend kok in opleiding


De keuken van Café de Ceuvel biedt een leerplaats voor een enthousiaste zelfstandig werkende kok. Heb jij een passie voor koken op een duurzame, eerlijke manier en ben je bezig met een koksopleiding? Mail dan je CV en motivatie naar info@cafedeceuvel.nl

Café de Ceuvel is een erkend leerbedrijf voor koks in opleiding, niveau 3 (BBL / BOL). Zie ook: http://scholen.stagemarkt.nl/Preview.aspx?fb=ceuvel&ie=1&id=342897&lpo=5412577

Café de Ceuvel is een biologisch, duurzaam en vegetarisch restaurant op ‘clean tech playground’ De Ceuvel in Amsterdam-Noord. In ons duurzaamheidsbeleid zijn wij experimenteler en gaan wij verder dan de meeste andere zaken. Zo zijn wij bezig een fornuis te ontwikkelen waarmee we gaan koken op biogas dat wij in onze eigen biogasvergistingsinstallatie gaan opwekken van het organisch afval dat overblijft in onze keuken. Ook gaat deze zomer de groentekas op het terrein van De Ceuvel open waar een aquaponics kas moet gaan voorzien in onze behoefte aan verse kruiden en groentes. Als laatste starten we in april met een stadslandbouw programma in samenwerking met Mijn Stadstuin. Samen met een groep vrijwilligers gaan we in Amsterdam-West onze eigen moestuin onderhouden waarvan de opbrengst in onze pan verdwijnt!

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+Share on Tumblr

Teel mee met de Ceuvel en MijnStadstuin


Een groene samenwerking tussen Café de Ceuvel en MijnStadstuin

Zit jij het liefste met je vingers in de aarde? Of zou je dat graag vaker willen doen en er over leren? Wil je graag meer leren over hoe je zelf voedsel groeit en waar ons eten vandaan komt? Dan ben jij de geschikte kandidaat om deel te worden van ons collectief van groene strijders!

De groene strijders
Café de Ceuvel gaat samen met MijnStadstuin de ontdekkingstocht aan om zo veel mogelijk van haar groentes in de stad te telen. Word onderdeel van dit avontuur en leer de basis van de bijzondere kunst van tuinieren. Van zaadje tot wortel. Je leert zaaien, telen en oogsten en krijgt de mogelijkheid om het ritme van de seizoenen van dichtbij mee te maken.
Deelname aan deze reeks is helemaal gratis! De opbrengst van de groenten die we samen gaan kweken wordt uiteindelijk gekocht door Café de Ceuvel van MijnStadstuin, en gaat bij ons direct de pan in! Om ook te kunnen genieten van de vruchten van je arbeid krijgen vaste tuiniers van ons een fikse korting op het eten in ons restaurant.

Informatie:

Wanneer: April – September
In totaal 16 x op zondagmiddag van 11.00 tot 17.00

Data: 3, 17  april, 1, 15, 29 mei, 12, 26 juni, 10, 24 Juli, 8, 21 Augustus, 4, 18 September
Inclusief warme lunch iedere zondag.
Kosten: gratis.
Beloning: Leren over tuinieren, zaadjes te zaaien, eten verbouwen en de grond bewerken en daarnaast krijg je korting op eten bij Café de Ceuvel.Kennismaking: zondag 3 April van 13.00 uur – 17.00 uur bij MijnStadstuinTeel jij mee? Mail dan naar tycho@cafedeceuvel.nl  voor 31 maart
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+Share on Tumblr